Może wiecie, gdzie mężczyzna może dostac pracę w obecnym czasie? Chodzi mi o fakt, że jest koniec roku, a słyszałam, że Korona zwalnia pracowników, Werona też, także w Wieltonie w styczniu znów odpadnie grupa pracowników. Czy znacie jakiś zakład czy Przdsiębiorstwo, w którym męzczyźni mogą starać się o prace bez obawy o to, że po okresie próbnym nie zostanie im przedłużona umowa o prace w jakimkolwiek charakterze (zlecenie, czas okreslony, nieokreślony).
Proszę o komentarze.
Pomógł: 42 razy Wiek: 59 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-12-27, 11:16
BETHI_997 napisał/a:
Może wiecie, gdzie mężczyzna może dostac pracę w obecnym czasie?
Mamy takie czasy, że teraz trzeba poszukać pracy z dala od miejsca zamieszkania. Dlatego jeśli interesuje Was praca w Kluczborku, to znalazłem coś w temacie: http://www.famak.pl/praca.htm .
Wiem od swoich znajomych że praca jest i że szukają chętnych, oni sami tam pracują i niestety dojeżdżają codziennie.
Ten Kluczbork i FAMAK, to na dzisiaj wydaje się być najbardziej realnym miejscem pracy, tylko ta odległość .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 59 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-12-27, 12:38
edzia i odziu napisał/a:
a wiesz cos blizej o zarobkach?
No niestety nie, wiesz jak to jest, dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają. Ale przy najbliższej okazji spotkania, któregokolwiek z nich nie omieszkam zapytać. Ale skoro koszty dojazdu nie są przeszkodą, to myślę że zarobki są do przyjęcia, niemniej ………. , każdy ma swoje kryteria .
PS. na stronie są dane kontaktowe, do działu personalnego. Jak zdobędziesz odpowiednie wiadomości, podziel się nimi .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
...Wojsko czeka...wzywa z daleka...!!!:) Podobno 2.100 zł/brutto (na początek)
Jak zostaniesz starszym szeregowym to już 2500 netto.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
A nie lepiej samemu sobie zorganizować sobie miejsce pracy?
15 tys w UP czeka a jak się komuś nie chce żebrać to do Ratusza przyjść wystarczy, NIP podać, podpisać się za 3 dni REGON Pani da wam, do ZUS i US wyśle dokumenty za was.
300zł ZUS płaci sie miesięcznie, z czego mi wiadomo można wrzucić w koszty.
A jak za dużo to mozna się zarejestrować w KRUS tylko że wtedy limit zarobków do ok. 3 tys zl.
15 tys w UP czeka a jak się komuś nie chce żebrać to do Ratusza przyjść wystarczy, NIP podać, podpisać się za 3 dni REGON Pani da wam, do ZUS i US wyśle dokumenty za was.
A jak za dużo to mozna się zarejestrować w KRUS tylko że wtedy limit zarobków do ok. 3 tys zl.
Podobno nie 15 a 18 tys. Ale nie dostaje się tej kasy "na piękne oczy". Trzeba mieć pomys na biznes, a z tym już trochę gorzej.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-11, 21:35
Kwota jest zmienna bo to jest wielokrotność średniej/minimalnej płacy(nie pamiętam dokładnie), więc ta suma się ciągle zmienia. Procedura otrzymania dopłaty trwa tak naprawdę kilka miesięcy. Prawda jest taka, że zazwyczaj ludzie legalizują w ten sposób swoją dotychczasową działalność. Prawdziwego bezrobotnego raczej nie stać na to, by czekać na taką dopłatę tyle czasu.
Należy znaleźć żyranta, stworzyć taki mały biznesplan, a pieniądze muszą być wydane co do złotówki zgodnie z deklaracją (należy po zakupie przedstawić faktury do wglądu i spodziewać się w nieokreślonym czasie wizyty z UP w celu sprawdzenia ich posiadania) . Zakupione przedmioty powinny służyć prowadzeniu działalności, ewentualnie pokryć koszty wynajmu itp (nie może być to na przykład zakup towaru). Działalność należy utrzymać przez okres 2 lat. Przez ten okres obowiązuje obniżona składka na ubezpieczenie społeczne.
Podobno nie 15 a 18 tys. Ale nie dostaje się tej kasy "na piękne oczy". Trzeba mieć pomys na biznes, a z tym już trochę gorzej.
Byłem pytałem się. 5 krotność średniej krajowej. Wyszło na to, że więcej wiem niż oni o EFS czy AIP...
Miałem gotowy biznesplan, chociaż powiedziano mi że ich nie interesuje to czy ja będę miał zyski tylko czy utrzymam działalność przez rok.
W nosie urzędy, żebraninę o dotacje i całą tą politykę...
Poszedłem do ratusza, zebrałem dokumenty, później dodatkowo do US (gdybym chciał zostać "Vatowcem"). Działalność na zasadach ogólnych, podatek liniowy...
Po świętach otwieram działalność gospodarczą i w nosie to całe narzekanie. Będę chociaż płacił mniejsze podatki, a później nauczę się jak w ogóle nie płacić(inżynieria finansowa)
Z czasem auto na homologacje ciężarową i już kilkanaście tys. do przodu.
Optymistycznie trzeba myśleć i planować na piśmie a co...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum