Jedzenie - czego nie lubicie a co was wrecz obrzydza... |
Author |
Message |
Basia
Wieluniaczek Dwa oblicza ]:-)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Dominika"]Izabela napisał/a:
specjalnie nie przepadam za czekoladą jadam ją bardzo rzadko i musze mieć na nią specjalną ochotę
to tak przychodzi z wiekiem ? :P czy zawsze tak miałaś? ja się próbuję oduczyć, ale słoik nutelli musi być zawsze w wyposażeniu kuchennym.
_________________[/quote]
Dominika to chyba jednak nie z wiekiem, bo ja też czekolade to jem od świeta ;p |
|
|
|
Izabela
Przyjeżdża na zakupy Izabela

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Dominika"]to tak przychodzi z wiekiem ? czy zawsze tak miałaś? ja się próbuję oduczyć, ale słoik nutelli musi być zawsze w wyposażeniu kuchennym[/quote]jak byłam mała to jadałam częściej czekoladę ale wybrane rodzaje np. truskawkową. Lubię np. ciastka z czekoladą i nutelle też |
|
|
|
jenusia
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
nie wiem jak można nie lubić czekolady :P chociaż jak nie mam to ne jem i nawet o niej nie pomysle, ale jak już mam to za długo ona u mnie nie pobędzie :D |
|
|
|
|
Izabela
Przyjeżdża na zakupy Izabela

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="jenusia"]nie wiem jak można nie lubieć czekolady [/quote] ja nie powiedziałam,że nie lubię tylko nie przepadam i jem ją rzadko :D |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
od słodyczy najlepiej się tyje, więc jak ktoś ma problemy z chudą figurą to polecam duże ich ilości :)
Najbardziej rozbawiła mnie kiedyś koleżanka. Sporo przy kości, nie jada mięsa bo mówi że się odchudza, ale słodycze wpier...la, że jej się uszy trzęsą :P Takie lekkie zakłamanie :P |
|
|
|
jestsuper
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]od słodyczy najlepiej się tyje, więc jak ktoś ma problemy z chudą figurą to polecam duże ich ilości :) [/quote]
Ja słodycze jem pod wszelkimi postaciami i czasami w wielkich ilościach :) Codziennie muszę zjeść coś słodkiego a magiczną waga dla mnie jest 50kg :)
Nie lubie tylko marcepana i chałwy, ble.... |
|
|
|
Archdevil
Administrator pan piekła

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]od słodyczy najlepiej się tyje, więc jak ktoś ma problemy z chudą figurą to polecam duże ich ilości :)[/quote]
To też zależy od wieku :wink: Mnie to nigdy nic nie dawało. |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Archdevil[/b], chodziło mi o kobiety i myślałem że jest to oczywiste. A Ty Arch jesteś chodzącym szkieletem, możnaby Cię wypożyczać na lekcje anatomii :DDD |
|
|
|
AnnBlue
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]możnaby Cię wypożyczać na lekcje anatomii [/quote]
albo na testera słodyczy...mógłby jeść jeść jeść....i w boczki by mu nie poszło :D :D :D |
|
|
|
jestsuper
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]Archdevil, chodziło mi o kobiety i myślałem że jest to oczywiste.[/quote]
A faceci nie tyją od słodyczy? Co to znaczy oczywiste? Ach ta mentalność facetów, później się śmiejecie z naszych kompleksów :twisted: |
|
|
|
glizda
Moderator diablica

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Prosiłabym pisać na temat :!: |
|
|
|
akirus

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
eee no glizda drobiazgowa jesteś, to jest na temat, ja ci to wytłumaczę:
Arch lubi słodycze - my lubimy Archa
:P |
|
|
|
glizda
Moderator diablica

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="akirus"]eee no glizda drobiazgowa jesteś, to jest na temat, ja ci to wytłumaczę:
Arch lubi słodycze - my lubimy Archa
[/quote]
[b]akirus[/b], temat brzmi: Jedzenie-czego nie lubicie a co was wręcz obrzydza...
Więc jakbyście nie lubili Archa to byłoby na temat :D |
|
|
|
akirus

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
hehe no dobra [b]glizda[/b], niech ci będzie :P |
|
|
|
daff
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
a ja nie luubie metki. i flaków. fuj!
(flakow nigdy nie jadlam, tak mnie brzydzi wyglad ze do buzi nie biore, to sie liczy?)
i prosze bez glupich skojarzen :D |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="daff"](flakow nigdy nie jadlam, tak mnie brzydzi wyglad ze do buzi nie biore, to sie liczy?) [/quote]
Nie liczy się. Oczy przetwarzają obraz, natomiast smak przetwarzają kubki smakowe, często można jeść delicje z zamkniętymi oczyma, i tak wszystko strawią kwasy żołądkowe, więc jak można mówić, że czegośsię nie lubi skoro się nie jadło? |
|
|
|
bob_mistrz
WIELUNIAK Skowyrny

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="daff"](flakow nigdy nie jadlam, tak mnie brzydzi wyglad ze do buzi nie biore, to sie liczy?)
i prosze bez glupich skojarzen [/quote]
hahahahaha w ogóle mi się nie skojarzyło, nic a nic :D a co miałaś tak w ogóle na myśli :?: :D
Ja nie lubię... Hm... ja wszystko lubię... ahaaa nie cierpię LUKRECJI :? |
|
|
|
akirus

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
a ślimaczki lubicie ???
albo coś z owoców morza???
ja nigdy nie jadłam, bo jakoś wygląd mnie odstrasza :? |
|
|
|
jenusia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
ja jadłam krewetki i nie bardzo mi smakowały :/ i podobnie jak akirus wygląd owoców morza mnie odstrasza i jakoś nie mam ochoty próbować więcej :P |
|
|
|
akirus

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
niedawno mama dała mi do spróbowania małże marynowane w winie,
a ja zamknęłam oczy żeby to zjeść
no i nie bardzo wiem czym się ludzie tak zajadają, to jest obslizłe i take gumowate
brrrr :? |
|
|
|
glizda
Moderator diablica

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Jadłam kiedyś krewetki jak byłam w pracy w Szwecji. Na początku nawet mi smakowały, ale jak dzień w dzień musiałam je oglądać i obierać to już mi się obrzydły i ich już na pewno nie ruszę :? |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Jeśli chodzi o owoce morza z prawdziwego zdarzenia - miałem okazję jeść, pierwsze wrażenie - widok i obrzydzenie. Odstawiłem. Teraz mógłbym jeść pod każdą postacią. To tylko psychika wpływa destrukcyjnie jak w przypadku daff i flaków. A owoce morza to samo zdrowie :) |
|
|
|
jestsuper
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Owoce morza? Smakują wszystkie jak morska woda, ale od czasu do czasu można zjeść. Za to raki podobno pyszne, jeśli będę miała okazję to na pewno spróbuję, mnie nowości kulinarne nie odstraszają :) |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="jestsuper"]Owoce morza? Smakują wszystkie jak morska woda, ale od czasu do czasu można zjeść.[/quote]
Widać, że jadłaś jakąś tanią mieszankę - ten największy syf, co zostaje po segregacji :) Tu się zgodzę - zajeżdża szlamem :) Ale polecam naprawdę spróbować sobie np. krewetek tygrysich (przysmak Jaro i on może się tu więcej wypowiedzieć na ten temat :) ). |
|
|
|
jestsuper
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]
Widać, że jadłaś jakąś tanią mieszankę - ten największy syf, co zostaje po segregacji :) Tu się zgodzę - zajeżdża szlamem :)[/quote]
Nie wiem jakiej były jakości, bo widzę je podane już na talerzu w restauracji :) Z woda morska to takie moje skojarzenie osobiste ;) |
|
|
|
|